• Прес-конференција

  Прес-конференција на пратеникот и Претседател на Демократската Партија на Турците на Македонија Др.Кенан Хасип.(Собрание на Република Македонија 16 ноември 2012 12:00)

 • 8-ми редовен Конгрес

  На 3 ноември во Центарот за Култура во Тетово Демократската Партија на Турците во Македонија го одржа својот 8-ми редовен Конгрес. Актуелниот Претседател Кенан Хасип како единствен кандидат беше повторно избран за лидер на партијата

 • ДПТМ - Абдулах Гул

  Делегација на ДПТМ предводена од лидерот Кенан Хасип во чиј состав е и Хади Незир министер без ресор во Владата на Република Македонија со Претседателот на Р.Турција Абдулах Гул

 • Делегација на ДПТМ со Премиерот на Р.Турција

  Делегација на ДПТМ предводена од лидерот Кенан Хасип во чиј состав е и Хади Незир министер без ресор во Владата на Република Македонија со Премиерот на Р.Турција Реџеп Тајип Ердоган

 • Младинскиот Форум со Премиерот на Р.Македонија

  Младинскиот Форум на Демократска Партија на Турците со Премиерот на Република Македонија Никола Груевски

Прес конференција

Прес-конференција на пратеникот и Претседател на Демократската Партија на Турците на Македонија Др.Кенан Хасип.

(Собрание на Република Македонија 16 ноември 2012 12:00)

8-ми редовен Конгрес

КЕНАН ХАСИП РЕИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДЕМОКРАТСКАТА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Актуелниот претседател на Демократската партија на Турците во Македонија (ДПТМ) Кенан Хасип како единствен кандидат беше повторно избран за лидер на партијата. На 3 ноември во Центарот за Култура во Тетово Демократската Партија на Турците во Македонија го одржа својот 8-ми редовен Конгрес.

На конгресот кој се одржа во свечена атмосфера учествуваа гости и од Турција и тоа потпретседателот на владејачката Партија за правда и развој (АКП) Омер Челик, претседателот на Партијата за голема унија Мустафа Дестиџи и претседателот на турско-македонската парламентарна група за пријателство Хусејин Бурге.

Повеќе: 8-ми редовен Конгрес

ФИН. ИЗВЕШТАИ

Известувања

РАКОВОДИТЕЛИ

ДПТМ Twitter