• Прес-конференција

  Прес-конференција на пратеникот и Претседател на Демократската Партија на Турците на Македонија Др.Кенан Хасип.(Собрание на Република Македонија 16 ноември 2012 12:00)

 • 8-ми редовен Конгрес

  На 3 ноември во Центарот за Култура во Тетово Демократската Партија на Турците во Македонија го одржа својот 8-ми редовен Конгрес. Актуелниот Претседател Кенан Хасип како единствен кандидат беше повторно избран за лидер на партијата

 • ДПТМ - Абдулах Гул

  Делегација на ДПТМ предводена од лидерот Кенан Хасип во чиј состав е и Хади Незир министер без ресор во Владата на Република Македонија со Претседателот на Р.Турција Абдулах Гул

 • Делегација на ДПТМ со Премиерот на Р.Турција

  Делегација на ДПТМ предводена од лидерот Кенан Хасип во чиј состав е и Хади Незир министер без ресор во Владата на Република Македонија со Премиерот на Р.Турција Реџеп Тајип Ердоган

 • Младинскиот Форум со Премиерот на Р.Македонија

  Младинскиот Форум на Демократска Партија на Турците со Премиерот на Република Македонија Никола Груевски

TDP Denetim Kurulu Kararı

15.10.2016 Tarihli TDP Denetim Kurulu Kararı

ФИН. ИЗВЕШТАИ

Известувања

РАКОВОДИТЕЛИ

ДПТМ Twitter