• Прес-конференција

  Прес-конференција на пратеникот и Претседател на Демократската Партија на Турците на Македонија Др.Кенан Хасип.(Собрание на Република Македонија 16 ноември 2012 12:00)

 • 8-ми редовен Конгрес

  На 3 ноември во Центарот за Култура во Тетово Демократската Партија на Турците во Македонија го одржа својот 8-ми редовен Конгрес. Актуелниот Претседател Кенан Хасип како единствен кандидат беше повторно избран за лидер на партијата

 • ДПТМ - Абдулах Гул

  Делегација на ДПТМ предводена од лидерот Кенан Хасип во чиј состав е и Хади Незир министер без ресор во Владата на Република Македонија со Претседателот на Р.Турција Абдулах Гул

 • Делегација на ДПТМ со Премиерот на Р.Турција

  Делегација на ДПТМ предводена од лидерот Кенан Хасип во чиј состав е и Хади Незир министер без ресор во Владата на Република Македонија со Премиерот на Р.Турција Реџеп Тајип Ердоган

 • Младинскиот Форум со Премиерот на Р.Македонија

  Младинскиот Форум на Демократска Партија на Турците со Премиерот на Република Македонија Никола Груевски

ФИН. ИЗВЕШТАИ

Известувања

РАКОВОДИТЕЛИ

ДПТМ Twitter